Livet.Som.Smilla

Hej alla Människor! Detta är min blogg om mig o mitt liv Följ med mig!

#NoHATE

Publicerad 2015-11-04 22:52:56 i Generally,

Yes! Idag är det nohate dagen. En dag som verkligen ska få mobarna att skämmas. Jag tror vi alla har blivit mobbade på ett eller annat sätt. Det skulle kunna vara att någon skrivit en taskig kommentar på din profil eller sagt något bakom din rygg. Jag har funderat länge på varför personer väljer att trycka ner andra för att få sig själva att må bättre. Är det för att få en högre status, pga kompisar, familj eller omgivning eller är det bara för att dom har en sån enorm stor brist på liv och väljer att gömma sig bakom sina vänner och skärmar pga feghet. Jag vet inte, vad jag vet är att det fel. Ingen förtjänar att sitta i den sitsen, att vara mobbad. Jag vet, jag har varit där. I mitt fall mobbade dom mig pga av advensjuka. Som tur var var det en mobbning jag kunde ignorera. Känslan att bli mobbad är obeskrivlig för det varierar till person till person. Man kan känna säg helt ensam och missförstod, helt kränkt med en betydligt sämre självkänsla och självförtroende än tidigare. Jag vill bara säga till dig som kanske är mobbad eller sitter i en situation som får dig att känna så, du är så viktig! Du är viktig för dina vänner och personer du kanske inte ens pratar med så mycket. Du är så vacker och underbar i deras ögon att när dom ser ner kollar dom på dig och ser uppåt igen. Du är en förebild för dom. En fantastisk stor stark förebild, du måste bara öppna ögonen och inse det själv. För inte bara är mobbarna blinda som inte inser att det dom gör är fel men även vi som inte inser att vi förtjänar bättre. För det gör vi! Ni som läser min blogg känner till min hashtag, så igen jag upmannar verkligen att dela denna hashtag för att hjälpa dessa utsatta med sitt självförtroende!
 

Kommentarer

Postat av: En Vän

Publicerad 2015-11-28 16:36:54

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela